Държавният департамент на САЩ нареди на семействата на всички служители на американското

...
Държавният департамент на САЩ нареди на семействата на всички служители на американското
Коментари Харесай

САЩ евакуират семействата на дипломатите си в Киев

Държавният департамент на САЩ нареди на семействата на всички чиновници на американското посолство в Киев да изоставен Украйна на фона на опасенията от руска инвазия, съобщи Асошиейтед прес.

Департаментът съобщи, че всички близки на чиновници на посолството в Киев следва да изоставен Украйна и че всички чиновници на посолството, които не извършват функционалности от първостепенна значимост, могат да изоставен Украйна на държавни разходи.

Този ход бе подхванат на фона на засилващите се страхове от възможна съветска експанзия против Украйна.

Държавният департамент акцентира, че американското посолство в Киев ще остане отворено и не става дума за евакуация. Това решение бе премисляно известно време и не следва да бъде тълкувано като понижаване на поддръжката на Съединени американски щати във връзка с Украйна, обявиха американски представители.

" Ситуацията в областта на сигурността, изключително по продължение на украинските граници, в окупирания от Русия Крим и в следения от Русия Донецк е непредсказуема и може да се утежни всеки миг. Американските жители в Украйна би трябвало да имат поради, че възможна съветска военна интервенция във връзка с Украйна съществено ще засегне опцията на американското посолство да дава консулски услуги и подпомагане на американски жители, които напущат Украйна ", се споделя в изказване на Държавния департамент, съобщи Франс прес.

" Смятаме, че съветска инвазия (...) може да има всеки миг ", съобщи почитан американски представител.

Държавният департамент насочи предизвестие към американските жители да се въздържат от пътувания до Украйна и Русия поради заплахата от възможна съветска инвазия на Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР